Martijn Kettering Schildersbedrijf

Vakidioot Martijn Kettering: altijd op zoek naar verbetering

‘75m2 kantoor en 300 m2 opslag is voor een bedrijfshal niet veel, maar voor ons als schildersbedrijf meer dan genoeg’ aldus Martijn Kettering die in zijn pas opgeleverde pand aan de Oude Eibergseweg in Neede een korte rondleiding geeft. In het voorjaar volgt nog een opening, want ‘als je iets te vieren hebt, moet je het doen.’

9 jaar geleden begonnen als zzp’er en uitgegroeid tot een bedrijf met 11 medewerkers. De kracht van het bedrijf zit in de persoonlijke benadering van Martijn. ‘Goed schilder- en behangwerk leveren wel meer schildersbedrijven, ik wil net dat beetje extra bieden: een gratis advies van een binnenhuisarchitect, alles netjes opruimen en aanvegen als de klus erop zit, als de klant er voor open staat werk afleveren dat afwijkt  van ‘de standaard.’’

Martijn typeert zichzelf als vakidioot. Als kind vond hij het al prachtig om zijn vader te zien schilderen. Hij is veel bezig met nieuwe technieken (hij begon als een van de eersten met het spuiten van lak- en muurverf), altijd op zoek naar verbetering. ‘Ons team is heel divers, jonge jongens maar ook heel ervaren krachten. Regelmatig wordt er gediscussieerd over een te gebruiken techniek. Het is mooi om te zien hoe iedereen van elkaar leert.’ Zelf schilderen doet hij tegenwoordig veel minder. ‘Ik ben een groot deel van mijn tijd bezig met afspraken met klanten, de diverse werkplaatsen bezoeken en de teams aansturen. Mijn medewerkers noemen dat PR, Praten en Rondrijden,’ zegt hij lachend.

Waarom zijn bedrijf zo gegroeid is? ‘Kwaliteit leveren voor een goede prijs. Daarnaast moeten mensen het je gunnen. Hoewel we tegenwoordig werk in de hele regio hebben en met de nieuwe N18 wordt ons verzorgingsgebied alleen maar groter, koester ik de klanten in Neede en directe omgeving, want ik heb dit mede dankzij hen allemaal kunnen realiseren. ‘