25 mei 2019 – Open Bedrijvendag Neede

Wat                
Promotie van Neede en Needse bedrijven door middel van het voor het publiek openstellen van de bedrijven en het demonstreren van de werkzaamheden

Waar              
Op bedrijventerrein Wheemergaarden

Wanneer         
Zaterdag 25 mei 2019 van 12.00 uur tot 17.00 uur.
Aansluitend vindt van 17.00 uur tot 22.30 uur een feestavond plaats voor de deelnemende ondernemers.

Deelnemers
Het totale aantal deelnemers staat nu op ruim 90! Bijna 60 op Wheemergaarden gevestigde ondernemers maken van de gelegenheid gebruik om hun bedrijf aan een breed publiek te presenteren. Een aantal van hen biedt ruimte aan ondernemers en instanties die hun bedrijf elders in Neede gevestigd hebben. Rondom de centrale tent en het horecaplein presenteren zich centrumondernemers (zie deelnemerslijst in de bijlage).

Ontvangst bezoekers
Het bedrijventerrein zal afgesloten worden voor verkeer (met uitzondering van calamiteitenvervoer en de lijnbus). Er kan aan beide kanten van het terrein geparkeerd worden (aan de Noordkant op het nieuwe terrein Russchemors en/of op het terrein achter KMG, aan de Zuidkant bij Vendingland B.V.).

Bij MaxX Onderwijs en de Brandweer worden bezoekers ontvangen en getrakteerd op koffie. Ook wordt hen daar een plattegrond met informatie uitgereikt, waarop alle deelnemende bedrijven en hun presentatielocatie worden vermeld.

Aankleding terrein
De Noord- en Zuidingang van het terrein worden voorzien van grote bogen. Alle bijna 50 te bezoeken locaties worden kenbaar gemaakt middels beachvlaggen en er worden volop ballonnen opgehangen.

Vervoer
Gedurende de hele middag zal een elektrisch treintje de bezoekers over het terrein vervoeren. Op verschillende plaatsen zullen treinhaltes worden ingericht.

Activiteiten over het terrein

 • Kratten stapelen
 • Opblaasbaar voetbalveld
 • Klimtoren voor kleinere kinderen
 • Springkussen
 • Suikerspinkraampje
 • Kinderschminken en tattoos
 • Ballonnenclown
 • Goochelaar

Activiteiten bij de deelnemers

 • Demonstratie waterjet machine
 • Demonstratie door de Brandweer
 • Demonstratie verfspuiten
 • Demonstratie scootmobielen met parcours

Mochten jullie ook een speciale activiteit willen organiseren, dan ontvangen wij daarvan graag bericht, zodat we hier in de flyer die aan de bezoekers wordt uitgereikt melding van kunnen maken.

Helikopter

Vanaf het nieuwe bedrijventerrein Russchemors zal gedurende de gehele middag een helicopter aanwezig zijn, waarmee door bezoekers rondvluchten gemaakt kunnen worden. Tickets zijn voor deelnemers in de voorverkoop verkrijgbaar via deze link. (Kosten: 1 ticket € 50,00, 2 tickets € 90,00 en 3 tickets € 130,00 – zie ook de hiervoor al eerder verstuurde e-mail.)

Selfie-actie

De vereniging heeft via Facebook een actie uitgeschreven, waarbij men een selfie met een van onze Open Bedrijvendag spandoeken moet uploaden naar onze pagina. De leukste selfie wint een helikoptervlucht. Zie hiervoor onze Facebookpagina: Facebook.com/needse-ondernemers.

Centrale tent / Horecaplein

In de Energieweg (aan de kant van de Koopmansweg) wordt de centrale tent geplaatst met daaromheen horecakraampjes van een aantal Needse horecaondernemers en kraampjes van centrumondernemers. In de tent zal om 11.30 uur de officiële opening van de dag plaatsvinden door wethouder Gerjan Teselink van Economische Zaken. Gedurende de middag zal er worden opgetreden door DJ Youri en de band Now it’s US.

Avondprogramma

De feestavond in de centrale tent, waarvoor alle deelnemers van harte worden uitgenodigd, wordt ingevuld door DJ Daan en de band Born to Follow.

Consumptiemunten

Tijdens de feestavond worden consumptiemunten gebruikt. Deze zijn voor € 2,00 per stuk te koop bij de daar aanwezige kassa, of in de voorverkoop via de OVN. Nadere informatie hierover volgt nog.

Promotie

 • Ter promotie van de Open Bedrijvendag zijn op diverse locaties grote spandoeken langs de wegen geplaatst.
 • Om ook zelf promotie voor jullie deelname te kunnen maken zijn een digitale poster en een e-mailbanner als bijlage bijgevoegd. Door de banner in je e-mailhandtekening op te nemen wordt je deelname telkens weer kenbaar gemaakt en worden gezamenlijk heel veel bezoekers bereikt.
 • Ook zijn er posters op A3-formaat en flyers beschikbaar. Deze worden in het centrum en op verschillende strategische plaatsen opgehangen en zijn ook af te halen bij KMG, Wissink Metaalbewerking B.V. en Scheers & Roes Makelaars.
 • In de week van 10 tot 16 mei a.s. valt bij 35.000 huishoudens onze Open Bedrijvendagkrant in de brievenbus, met daarin informatie over de dag, een plattegrond en heel veel advertenties van Needse ondernemers.
 • Ook op de welkomstborden en de website en Facebookpagina van de vereniging wordt aandacht aan de Open Bedrijvendag geschonken.

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn, dan horen wij die uiteraard graag via een mail naar secretariaat@needseondernemers.nl.

Onder het motto “Samen Sterk” zetten we in op een druk bezochte en enthousiast ontvangen Open Bedrijvendag Neede.

Met hartelijke groet,

Werkgroep Industrie & Dienstverlening

Patrick te Woerd, Pascal Wissink, Albert Kroon, Estrella van Liere,

Richard Grevelink, Arjan Nijland en Randal Heinneman

Horeca            
In de Koopmansweg wordt een grote tent geplaatst die als centraal horecapunt wordt ingericht. Hiervoor worden de Needse horecaondernemers uitgenodigd. Aan de Open Bedrijvendag deelnemende ondernemers mogen hun bezoekers koffie en thee aanbieden. Overige consumpties kunnen door de bezoekers worden gekocht op het centrale horecapunt.

Entertainment  
Overdag wordt (achtergrond)muziek gedraaid door Needse DJ’s, is er vermaak op straat voor zowel jong als oud en komen er spectaculaire activiteiten waar we momenteel nog niks over kunnen zeggen.
Op de feestavond zal een artiest optreden in combinatie met de DJ’s.

Deelname        
Ondernemers gevestigd op Wheemergaarden betalen tussen € 100,00 en € 250,00 (excl. BTW) afhankelijk van het aantal medewerkers. De kosten worden vastgesteld als het aantal deelnemers en de definitieve invulling van het programma bekend zijn.

Centrumondernemers kunnen zich presenteren bij een van de deelnemende bedrijven op Wheemergaarden of in een kraampje op een daarvoor aange-wezen plek op het terrein.
Voor centrumondernemers bedragen de deelnamekosten € 25,00 (excl. BTW en incl. een marktkraam).

Ondernemers gevestigd buiten het bedrijvenpark en het centrum kunnen zich presenteren bij een van de deelnemende bedrijven op Wheemergaarden of op een speciaal daarvoor beschikbaar gesteld terrein.
Deze ondernemers betalen tussen € 100,00 en € 250,00 (excl. BTW) afhanke-lijk van het aantal medewerkers. De kosten worden vastgesteld als het aantal deelnemers en de definitieve invulling van het programma bekend zijn.

Promotie         
Er wordt huis-aan-huis een speciale krant verspreid, waarin door de deel-nemende ondernemers geadverteerd kan worden. Ook is het mogelijk een redactioneel stuk (advertorial) te plaatsen.

Aanmelding     
Aanmelden voor deelname aan de Open Bedrijvendag kan via een mail naar secretariaat@needseondernemers.nl.

Werkgroep      
De organiserende werkgroep bestaat uit Albert Kroon (KMG), Arjan Nijland (Scheers en Roes Makelaars), Pascal Wissink (Wissink Metaalbewerking B.V.), Richard Grevelink (AV Integrate), Randal Heinneman (HR schoon en veililg), Patrick te Woerd (Bouwbedrijf te Woerd) en Estrella van Liere (Madeby eetbeleving).