7 september – Dialectviering in de Twentse sproake

 “Woar bun ie d’r ene van?” is het thema van de Eucharistieviering in het dialect op zaterdag 7 september a.s. vanaf 19:30 uur in de H. Caeciliakerk in Rietmolen. De kerk is open vanaf 19:00 uur. De voorganger is pater Ben Engelbertink.  Hij is er een van ‘Moatmans-Bennad’. Vijftig jaar ‘weggeweest’ voor de missie en nu voorganger in de Twentse taal die hij in al die jaren nooit vergeten is. “De taal van je jeugd: Die raak je nooit meer kwijt. Die gaat in je zitten.”

In deze Eucharistieviering worden dezelfde lezingen gebruikt als in een gewone viering, maar toch zullen ze anders klinken. Wat anders zwaar klinkt, wordt dan veel lichter. Woorden als ‘onmeunig’ en ‘kats’ kunnen voorbij komen. Zo brengt de Twentse taal het geloof dichterbij.

Tijdens de Eucharistieviering wordt alles in het dialect gesproken. Ook de liederen worden in het Twents gezongen door het dames-en herenkoor uit Rietmolen.

Na afloop van de viering is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee met een plak echte Twentse Krentenwegge. U wordt hiervoor van harte uitgenodigd.

Deze dialectviering is een initiatief van de groep Cultuur in Rietmolen. Zij zetten zich in om de leefbaarheid in het kerkdorp te vergroten door het aanbieden van culturele en kerkelijke evenementen in Rietmolen.