Status activiteiten 75 jaar bevrijding Neede e.o.

Vanwege de beperkingen door het coronavirus, heeft het 4 en 5 mei comité Neede de nodige voorbereidde activiteiten moeten afgelasten en waar mogelijk doorgeschoven.

31 maart:
De herdenking bij het Fostermonument en de aansluitende bijeenkomst in de Grote Kerk gaat niet door en wordt uitgesteld tot 31 maart 2021.
Wel zal de Britse vlag rond 17 uur halfstok en circa 19.30 uur ten top gehesen worden en er zal boeket bloemen ter nagedachtenis bij het monument gelegd worden.

1 april:
De expositie in de Oale Smederieje wordt uitgesteld tot het 2e weekend van september. Dan zijn de open monumenten dagen en dan zal extra aandacht geschonken worden aan Market Garden.
We verzoeken de inwoners om deze dag van de bevrijding van Neede en omstreken om de Nederlandse, Britse of Canadese vlag uit te steken.

4 mei:
De speciale herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk met aansluitend defilé naar het monument op de Berg wordt doorgeschoven naar 2021. Het comité zal wel een krans leggen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers.

5 mei:
Het Bevrijdingsontbijt en het ontvangst van het Bevrijdingsvuur wordt doorgeschoven naar 2021.

9 mei:
Het Bevrijdingsconcert in de Grote Kerk wordt doorgeschoven naar zaterdag 21 november.
Het Bevrijdingsfeest op de Borculoseweg gaat niet door en wordt mogelijk ook doorgeschoven naar 2021.

De fiets- en wandelrouteboekjes met verhalen over de Tweede Wereldoorlog zijn gereed en vanaf 2 april verkrijgbaar bij Streekwinkel In den Vlearmoes, Oudestraat 45, Neede.

De route is educatief en ouders kunnen deze met hun kinderen afleggen en meer te weten komen over de Tweede Wereldoorlog en wat er zoal in Neede en omstreken gebeurd is destijds.
Klik hier voor het persbericht over de uitreiking van het eerste routeboekje.

.