19 november a.s. – Slachtvisite en Creamarkt Noordijk

Op zaterdag 19 november a.s. staat de buurtschap Noordijk weer in het teken van de jaarlijkse slachtvisite, ook wel vetpriezen genoemd. Dat gebeurt in en om de Oale Schole aan de Schoolweg.

Uitgebreid programma
Van ’s-morgens 10 tot ‘s-middags 16 uur wordt naast de slachtvisite een uitgebreid programma aangeboden. Witte kool wordt tot zuurkool verwerkt, knieperkes en brood wordt gebakken, een preuverieje van lekkere gerechten die gemaakt worden van vergeten groentes  uit eigen tuin Het Höfke worden gratis aangeboden. Verder tal van oude ambachten en ook kramen waar agrarische producten worden gemaakt en verkocht. De bezoekers worden welkom geheten met de bekende schroamkes, baklever en bakbloedworst. Het geheel wordt opgeluisterd met passende muziek.

Typisch drankje
In de Oale Schole zelf is ruimte voor koffie, thee en een drankje al dan niet met de traditionele kersenwafels en het Noordijkse Meisterken, een typisch drankje dat alleen bij Oud Noordijk verkrijgbaar is. Tegelijk met de slachtvisite is er ook in het naastgelegen Haarhoes een creativiteitsmarkt. Hier laten 20 standhouders hedendaags ambachtelijk werk zien. Er zijn stands, demonstraties en workshops.