9 september a.s. – Natuurfeest en Open Monumentendag

Op zaterdag 9 september worden van 11.00 tot 16.00 uur op Natuurpark Kronenkamp in Neede zowel activiteiten in het kader van het Natuurfeest Fête de la Nature voor kinderen alsook van de Open Monumentendag georganiseerd.

Een imker met een (open) bijenkast zal aan de kinderen laten zien hoe bijen honing maken en er is een activiteit om te laten zien wat de positieve intenties van water zijn. Ook worden er zeepbellen gemaakt  en kan er met waterraketten worden geschoten. Kinderen mogen uilenballen uitpluizen (zien wat de uil heeft gegeten) en in het toekomstige 360-graden theater worden korte klankschaalconcerten gegeven.

Het thema ‘Levend Erfgoed’, voor de Open Monumentendag van dit jaar, wordt kracht bijgezet door het Waterschap Rijn en IJssel door te vertellen hoe grondstoffen uit rioolwater en slib worden terug gewonnen.

Kijk voor meer informatie op www.natuurparkkronenkamp.nl