Glazenwasserij AF

Needenaar Alfred Kamstra is ooit begonnen als psychiatrisch verpleegkundige, maar belandde al snel achter de bar in een café en dacht na enige tijd: “Dat kan ik ook zelf.” Hij is toen voor zichzelf begonnen en heeft veertien jaar lang Café het Wapen van Eibergen gehad. Toen hij ‘het kunstje’ kende is hij een nieuw bedrijf begonnen, een bezorgrestaurant met eigen kok, in Neede. Door omstandigheden moest hij in z’n eentje verder en om dit restaurant te kunnen blijven voortzetten, ging hij erbij glazen wassen voor een baas.

En wederom dacht Alfred: “Dat glazenwassen kan ik ook en ook veel beter. Zeker ook de omgang met het personeel. Het belangrijkste als ondernemer is immers je personeel, niet je centen. Wanneer het mij goed gaat, gaat het mijn jongens ook goed. Dan krijgen ze altijd een bonus”, aldus Alfred. “Na een half jaar krijgt iedere nieuwe werknemer die zich bewezen heeft een vast contract.” En dit betaalt zich uit, want ze werken graag voor hem en ze blijven. “We komen altijd op tijd, komen afspraken na en handelen klachten goed af. En uiteraard leveren we goed werk. Alle reclame gaat van mond op mond. Klanten verlies ik alleen maar omdat ze verhuizen.”

Glazenwasserij AF heeft nu zo’n 1.300 klanten en groeit nog steeds. De A en de F in de naam zijn de beginletters van de mannen die de zaak begonnen. De F is uitgekocht.