Ten Hoopen Accountants en Belastingadviseurs

Ze studeerde communicatiewetenschappen, maar dat was het voor haar niet. Om zich te bezinnen wat ze dan wél wilde doen, werkte ze tijdelijk bij haar vader Alfons. Ze besloot accountancy te gaan studeren.

Na haar studie werkte ze bij een middelgroot accountantskantoor in Lochem. “Het is belangrijk dat je ook weet hoe het ergens anders aan toe gaat’, aldus Ingrid. Toch wilde ze eigen baas zijn, zelf alles kunnen beslissen. Hoewel ze vroeger nooit gedacht had het bedrijf van haar vader over te nemen, deed ze dit in 2014 toch, samen met haar broer Frank. “Als je zelf ondernemer bent, kun je andere ondernemers beter adviseren. Je weet waar je het over hebt.”

Levensverhaal
Ze vindt de verhalen achter de cijfers leuk. “Klanten leggen soms hun hele levensverhaal op tafel. Dan is goed luisteren al een belangrijk onderdeel en met het samenvatten kunnen ze alweer inzicht en richting krijgen. We helpen ze de beste keuze te maken.”

Minder cijferwerk
Het werk is volgens Ingrid in de loop van de jaren behoorlijk veranderd. “Vroeger lag het accent veel meer op het inboeken van de cijfers. Tegenwoordig kan dit deels geautomatiseerd, waardoor informatie sneller up-to-date is en je op basis daarvan kan adviseren. We gaan steeds meer van cijfers naar advies.”