Cafetaria Smul GrillMonique van Druten is voor de klanten van de Smul Grill al jaren een bekend gezicht. Ze is vanaf 1991 te vinden in het pand aan de Oudestraat 54. Eerst als werknemer en toen haar baas in 2007 besloot te stoppen heeft ze de cafetaria, samen met een collega, overgenomen. Onlangs, ruim 10 jaar later, volgde een nieuwe grote stap. Sinds 1 juli is Monique enig eigenaar van de Smul Grill. “Best wel spannend”, zegt ze, “maar ik heb er heel veel zin in.” De Smul Grill blijft de Smul Grill, aldus Monique. De kwaliteit van de producten staat bij haar hoog in het vaandel. Zo biedt de Smul Grill ambachtelijke friet aan. Monique en haar team van vier werknemers krijgen ‘s ochtends de aardappels van de boer. Deze worden vervolgens in de cafetaria gesneden en voorgebakken, voordat ze afgebakken worden. “Dat luistert heel nauw”, aldus Monique. “Een minuutje te lang afbakken en je kan ze weggooien.” Inmiddels gaan er naast de ‘normale’ patat ook heel wat kilo’s ambachtelijke friet per dag door in de cafetaria. Nieuwe trends volgen en hier op inspelen vindt Monique sowieso belangrijk. Plannen heeft ze dan ook genoeg. “Je kan natuurlijk niet alles in een keer, dus je moet keuzes maken.” De eerste heeft ze al gemaakt, al is ze nog een beetje mysterieus over deze plannen. “Houd de Facebookpagina en de brievenbus in de gaten, want eind augustus horen jullie meer!”