AV Integrate

Als geboren Enternaar zocht Richard Grevelink een woning die tussen Enschede en Winterswijk lag om voor zijn vrouw en hem de reisafstand te verdelen. Het werd Neede en inmiddels woont hij er al 15 jaar. Na een uitstapje als filiaalmanager van een kledingzaak kwam hij toch weer terecht in de bedrijfstak waarin hij eerder al jaren actief was: licht- en audioapparatuur. “Ik heb vroeger met grote namen als Armin van Buuren aan tafel gezeten.”

Bij AV Integrate gaat het onder meer om geluidsapparatuur voor sportaccomodaties, achtergrondmuzieksystemen voor winkels en horeca en beeldscherminformatiesystemen. Zijn klanten zijn met name installateurs. “Onze installaties hangen bijvoorbeeld in het PSV Stadion en op Universiteit Twente, maar natuurlijk ook bij bekendste bakker van Neede, Stroet”, lacht Richard. Sinds enkele jaren is hij voorzitter van de Ondernemers Vereniging Neede. “Ik heb in 15 jaar tijd een Needs hart gekregen. Wanneer iemand op een verjaardag iets negatiefs roept over Neede krijgen ze met mij te maken. Het verenigingsleven en de saamhorigheid is geweldig.”

Hij zet zich ook in om een natuurlijk speelpark te realiseren bij De Meijer. „Ik vind dat kinderen voldoende ruimte moeten hebben om te ontdekken en te spelen. Als je ondernemer bent kun je alleen maar hard werken, maar er is meer dan dat alleen”.