Gebruiksregels welkomstborden

welkomstbord-widgetLangs de belangrijkste invalswegen van Neede zijn 4 digitale welkomstborden geplaatst. Hierop kunnen activiteiten of evenementen van organisaties en verenigingen worden aangekondigd. Op elk bord wordt dezelfde informatie geplaatst.

Naast de melding van activiteiten en evenementen kunnen de borden ook gebruikt worden bij calamiteiten of belangrijke gemeentelijke mededelingen (bijv. verkeersinformatie).

De borden worden door de Needse Ondernemersvereniging beheerd. De vereniging beslist of een bericht wel of niet wordt geplaatst, bepaalt de periode van plaatsing en voert de eindredactie.

Er zijn geen kosten verbonden aan het plaatsen van een evenement of activiteit.


PLAATSING

Geplaatst worden evenementen die:

 • openbaar en dus voor iedereen toegankelijk zijn;
 • een sociaal cultureel karakter hebben;
 • niet-commercieel zijn (tenzij de activiteit is bedoeld ter ondersteuning van een vereniging);
 • georganiseerd worden door een vereniging, stichting of een collectief van winkeliers/bedrijven/ organisaties;
 • plaatsvinden in de voormalige gemeente Neede.

Bij het vermelden van sportwedstrijden wordt per vereniging maximaal 1 wedstrijd per week geplaatst.

Indien gratis én voor iedereen toegankelijk worden ook activiteiten geplaatst als:

 • open dagen van ondernemers;
 • open huis (na verbouwing) van ondernemers;
 • opening van een nieuwe zaak;
 • jubileum, als daaraan een festiviteit gekoppeld is.

Niet geplaatst worden o.a.:

 • commerciële activiteiten (zoals acties van ondernemers);
 • politieke uitingen en promoties;
 • felicitaties en verjaardagen.


BESCHIKBARE RUIMTE

Per evenement wordt maximaal 1 pagina (= 3 regels van 20 karakters) beschikbaar gesteld. Vaste evenementen krijgen voorrang.


MAXIMALE PLAATSINGSPERIODE

Meldingen van evenementen en activiteiten worden maximaal 1 week van tevoren op de borden geplaatst. Grote, jaarlijks terugkerende evenementen worden eerder geplaatst. Meldingen worden meteen na de datum van het evenement verwijderd. Langlopende activiteiten (bijvoorbeeld een expositie in de Oale Smederieje) kunnen, afhankelijk van de duur, meerdere keren herhaald worden.


AANMELDEN ACTIVITEIT OF EVENEMENT

Activiteiten en evenementen kunnen worden aangemeld via de website van de Needse Ondernemers (www.ondernemendneede.nl). Kies in het menu rechts op de pagina voor “aanvraag voor een vermelding op het welkomstbord”. Middels de knop “verzenden” links onderaan het invulscherm wordt de aanvraag naar het secretariaat van de vereniging gemaild.

Na ontvangst wordt zo snel mogelijk per mail contact opgenomen met de aanvrager om te laten weten of en wanneer de melding op de borden geplaatst wordt.


MEER INFORMATIE OP WWW.ONDERNEMENDNEEDE.NL

Omdat de ruimte op de borden beperkt is, biedt de vereniging de mogelijkheid om het volledige bericht, uitgebreidere informatie, een persbericht en/of een foto te plaatsen in “meer informatie over de getoonde evenementen” onder het welkomstbord op haar website. Deze aanvullende informatie kan gemaild worden naar secretariaat@needseondernemers.nl. Na afloop van de activiteit of het evenement wordt de informatie weer van de site verwijderd.

Activiteiten en evenementen die op de borden geplaatst worden, worden ook opgenomen op de kalender op de website. Om onze kalender up-to-date te houden ontvangen wij meldingen van activiteiten en evenementen graag zo vroeg mogelijk.