9 oktober a.s. – Voorstelling “Iedereen heeft Talent” door Matthijs Vlaardingerbroek

Op zondag 9 oktober komt poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek naar Neede voor een superleuke, interactieve voorstelling voor alle kinderen. Ook ouders en grootouders zijn welkom!

Het is een voorstelling met goocheltrucs en buikspreekacts. Het leuke van deze show is dat kinderen mogen meehelpen in het doen slagen van trucs.

Matthijs Vlaardingerbroek speelt deze voorstelling tientallen keren per jaar door het hele land. En nu komt hij naar Neede op zondag 9 oktober in de Grote Kerk, Kerkplein 1 Neede, op uitnodiging van het JA-team PKN-Neede. De voorstelling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. De entree is gratis. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de onkosten.

Aan de hand van allerlei goocheltrucs, waar meerdere kinderen aan mee mogen helpen, ontdekken kinderen dat talenten groeien, als je hiermee gaat oefenen. Of het nu om turnen, tekenen, voetballen of lezen gaat, als je oefent met je talent, gaat dit altijd groeien.

De voorstelling’ Iedereen heeft talent ‘ is zowel geschikt voor onderbouw en bovenbouw van de basisschool. Ook groep 8 vindt deze voorstelling erg leuk!

9 oktober a.s. – WTC Vlearmoestocht “Used Rides”

WTC Neede organiseert de Vlearmoestocht “USED RIDES”!

We hebben voor het eerst in onze historie een MTB-route en een Gravelroute. De MTB-route (40 km) is geschikt voor MTB en Gravelbike. Wanneer je de MTB-route fietst, dan zal je rondom Neede fietsen. Daarbij zal je de verscheidenheid van de verschillende landschappen in en rondom Neede zien. De MTB-route is volledig uitgepijld.

Daarnaast hebben we ook een gravelroute van 90 km gemaakt en deze gaat niet over singeltracks. Deze route zal door de gemeente Berkelland gaan en je fietst ongeveer 50% van de route over gravel- en zandpaden. De route is alleen te fietsen via GPX en deze is vanaf zaterdag 8 oktober 2022 beschikbaar via Fietssport.

Deelname is alleen mogelijk via voorinschrijving. Dit kun je doen door je in te schrijven via Fietssport of door direct hier te klikken!

30 september, 1 en 2 oktober 2022 – Vijververlichting Ter Weemepark

De NPV-Neede verzorgt al 76 jaar het dagelijkse beheer van het A.J.G. ter Weemepark en aansluitend hertenkamp aan de Peppelendijk te Neede. Om deze mijlpaal extra luister bij te zetten, wordt de vijver en directe omgeving op 30 september en 1 en 2 oktober door middel van schijnwerpers en waxinelichtjes ’s avonds sfeervol verlicht.

U bent vanaf 19.30 tot 21.30 uur van harte welkom op het park om van deze verlichting te genieten.

We hopen dat we de gasten die het hele jaar door overdag het park bezoeken, op 1 van deze avonden ook te mogen begroeten. Door de corona pandemie konden we dit evenement afgelopen jaar bij het 75 jarig jubileum helaas niet organiseren.

Op het eindpunt staat er gratis een kopje koffie, thee of bekertje limonade voor u klaar.

Het beheer van het park wordt voortgezet door Stichting A.J.G ter Weemepark met dezelfde groep vrijwilligers die dit nu ook doen. Dit omdat de NPV-Neede binnen afzienbare tijd zal gaan fuseren met buurverenigingen.

Als u het werk van de vrijwilligers wil steunen dan kunt u donateur worden van de nieuwe stichting. Onze vrijwilligers kunnen dan het beheer van het park ook de komende jaren voortzetten zodat u als Needse gemeenschap kunt blijven genieten van dit unieke stukje Needse natuur.

4 september a.s. – Fête de la nature

Fete de la Nature is een een initiatief van het IVN. Een moment om de natuur te vieren Natuurpark Kronenkamp viert 4 september van 12:00-16:00 dit mooie feestje! Kom je ook?We hebben allerlei activiteiten waar je vrijblijvend bij aan kan sluiten. Er is muziek. Scouting Neede bakt de broodjes weer boven het vuur, we brengen een ode aan de BOOM, met een voorstelling van Plan-D om 14:00!

Gratis toegang! Voor alle leeftijden!

27 juli a.s. – Boerderijenfietstocht

LTO Noord afd. Achterhoek Noord-Oost, Vrouwen van Nu Neede, Novia Noordijk en Perspectief Rietmolen, organiseren in samenwerking met ­VVV Neede, de jaarlijkse boerderijenfietstocht op woensdag 27 juli 2022.

De start is tussen 9.30 en 13.00 uur, bij de Hollandsche Molen aan de Diepenheimseweg 21 te Neede. Er is parkeergelegenheid naast Café Restaurant De Olde Mölle. Onderweg is er de gebruikelijke koffiestop, een pannenkoekenstop en één extra stop. De eindstop is bij Erve Olthaar, Polhaarweg 3 te Neede.

Op de diverse stops is heel veel te zien en beleven met betrekking tot de landbouw. Men kan vrij rond kijken bij de agrarische bedrijven en er worden activiteiten en demonstraties gehouden.

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,= per persoon, Hiervoor ontvangt men een routebeschrijving met informatie over de te bezoeken adressen en een consumptiebon voor koffie/thee of frisdrank en krentenwegge op het eindadres. Kinderen t/m 12 kunnen gratis deelnemen.