Fotowedstrijd “Herfst in Berkelland”

De herfst staat voor verandering: overal in de natuur zien we dingen veranderen. De bladeren vallen van de bomen en het weer wordt natter en koeler. Ook in het dierenrijk zie je dat terug. Sommige dieren stappen af van hun gebruikelijke routine om zich op de winter voor te bereiden.

Zo ook zijn in de mooie natuur van de gemeente Berkelland en in de woonomgeving deze veranderingen te zien. Sommige  momenten zijn fotogeniek.

Pak dan uw camera of smartphone en laat ons daarvan meegenieten. Kies de beste foto uit en stuur deze voor 1 december 2023 aan info@natuurparkkronenkamp.nl. De jury zal eind december de winnaar bekend maken.

Een selectie van de foto’s wordt van 16 januari  t/m 6 maart 2024 geëxposeerd in Het Filter op Natuurpark Kronenkamp in Neede; de overige ingezonden foto’s worden door middel van een PowerPoint-presentatie aan de bezoekers getoond.

Hoe doet u mee?
Fotografeer deze herfst uw fotogenieke moment in de gemeente Berkelland.
Lees de spelregels op www.natuurparkkronenkamp.nl.
Stuur voor 1 december 2023 één foto in naar info@natuurparkkronenkamp.nl.
Vermeld in de e-mail duidelijk uw naam, de datum waarop de foto is genomen, de locatie, uw e-mailadres en uw telefoonnummer

9 september a.s. – Natuurfeest en Open Monumentendag

Op zaterdag 9 september worden van 11.00 tot 16.00 uur op Natuurpark Kronenkamp in Neede zowel activiteiten in het kader van het Natuurfeest Fête de la Nature voor kinderen alsook van de Open Monumentendag georganiseerd.

Een imker met een (open) bijenkast zal aan de kinderen laten zien hoe bijen honing maken en er is een activiteit om te laten zien wat de positieve intenties van water zijn. Ook worden er zeepbellen gemaakt  en kan er met waterraketten worden geschoten. Kinderen mogen uilenballen uitpluizen (zien wat de uil heeft gegeten) en in het toekomstige 360-graden theater worden korte klankschaalconcerten gegeven.

Het thema ‘Levend Erfgoed’, voor de Open Monumentendag van dit jaar, wordt kracht bijgezet door het Waterschap Rijn en IJssel door te vertellen hoe grondstoffen uit rioolwater en slib worden terug gewonnen.

Kijk voor meer informatie op www.natuurparkkronenkamp.nl